Opzet en vereisten

Opleidingsduur, data en locatie

De opleiding duurt twee jaar met een totaal van 20 cursusdagen: vier keer een onderwijstweedaagse en twaalf keer één dag. Het onderwijs vindt doorgaans plaats op woensdag in Utrecht (Schola Medica). Onderwijstweedaagses vinden plaats op woensdag en donderdag of donderdag en vrijdag, meestal in Utrecht en soms op een andere locatie. De data waarop in 2020 t/m 2022 onderwijs gegeven wordt zijn al vastgesteld en delen we alvast met je zodat je een compleet beeld hebt van de opleiding. Klik hier om de onderwijsdata te bekijken. De vijfde lichting Huisarts en Spoedzorg start met een tweedaagse op 2 en 3 april 2020.


Tijdsbesteding en studiemateriaal

Gemiddeld wordt er vijf á zes uur per week aan de opleiding besteed aan voorbereiding, nabereiding, projecten en stages. Opdrachten en handleidingen zijn digitaal beschikbaar op een besloten gedeelte van deze website waardoor het studiemateriaal altijd en overal te raadplegen is. Diverse fora op de website bevorderen samenwerking met collega-kaderartsen i.o. en geeft ruimte voor onderlinge gedachtewisselingen. In twee jaar staat er 40 uur aan stagetijd. Dit is zeer breed in te vullen en dient als een mooie kans om de individuele interesse meer diepgang te geven. Scenario-onderwijs als in de STARtclass maakt deel uit van het programma en met de inzet van simulatiepatiënten en een grote diversiteit aan ABCDE-scenario's wordt dit onderwijs als zeer waardevol aangemerkt.


Vereisten 

Wij verwachten een goede motivatie, tijdsinvestering en een praktiserende instelling van onze toekomstig kaderartsen i.o..
Het is mogelijk direct vanuit de huisartsopleiding door te stromen naar de NHG-kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg, ruimte praktijkervaring is dus geen vereiste meer. Daarbij is de opleiding opengesteld voor waarnemers. 
Voor de vijfde lichting is er plaats voor maximaal 16 personen en plaatsing geschiedt op basis van motivatie, geschiktheid en eventueel een persoonlijk gesprek. Bij gelijke geschiktheid geldt de volgorde van inschrijving.

Laatste wijziging: dinsdag, 8 oktober 2019, 11:49