Opzet en vereisten

Opleidingsduur, data en locatie

De opleiding duurt twee jaar met een totaal van 20 cursusdagen: vier keer een onderwijstweedaagse en twaalf keer één dag. Het onderwijs vindt doorgaans plaats op woensdag in Schola Medica te Utrecht. Onderwijstweedaagses vinden plaats op woensdag en donderdag, meestal in Utrecht en soms op een andere locatie. 
Klik hier voor de definitieve planning van de onderwijsdagen van de NHG-Kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg 7e lichting.


Tijdsbesteding en studiemateriaal

Gemiddeld wordt er vijf á zes uur per week aan de opleiding besteed aan voorbereiding, nabereiding, projecten en stages. Opdrachten en handleidingen zijn digitaal beschikbaar op een besloten gedeelte van deze website waardoor het studiemateriaal altijd en overal te raadplegen is. Diverse fora op de website bevorderen samenwerking met collega-Kaderartsen i.o. en geeft ruimte voor onderlinge gedachtewisselingen. In twee jaar staat er 40 uur aan stagetijd/vrije ruimte. Dit is zeer breed in te vullen en dient als een mooie kans om de individuele interesse meer diepgang te geven. Scenario-onderwijs als in de STARtclass maakt deel uit van het programma: met de inzet van simulatiepatiënten en een grote diversiteit aan ABCDE-scenario's wordt dit onderwijs als zeer waardevol aangemerkt.


Vereisten 

Wij verwachten een goede motivatie, tijdsinvestering en een praktiserende instelling van onze toekomstig Kaderartsen i.o.. Het is mogelijk direct vanuit de huisartsopleiding door te stromen naar de NHG-Kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg, ruimte praktijkervaring is dus geen vereiste meer. Daarbij is de opleiding opengesteld voor waarnemers. 
Over het algemeen is er plaats voor maximaal 16 personen en plaatsing geschiedt op basis van motivatie, geschiktheid en eventueel een persoonlijk gesprek. Bij gelijke geschiktheid geldt de volgorde van inschrijving.